Dr. Yaniv ErlichVitenskapsansvarlig
background
Previous page Next page
Beginning of quote:MyHeritages genetiske og genealogiske databaser skaper et unikt overblikk over landskapet til det menneskelige genom. Det tar pusten fra en End of quote.
Dr. Yaniv Erlich er en verdenskjent DNA-forsker med en rekke publiserte artikler i Nature og Science. Hos MyHeritage overseer Yaniv alle trinnene i DNA-forskning og inovasjon, som er selve ryggraden i MyHeritage DNA. Yanivs første samarbeid med MyHeritage fant sted tilbake i 2012, da han jobbet på et prosjekt for Geni om Verdens familietre. Imponert av selskapets engasjement for vitenskaplig forskning, konsulterte Yaniv MyHeritage i 2016, og gav selskapet uvurderlig under forberedelsene foran lanseringen av MyHeritage DNA. Fra og med februar 2017 har Yaniv jobbet for MyHeritage som selskapets vitenskapsansvarlige.

Forut for sin tid hos MyHeritage grunnla Yaniv DNA.land, et prosjekt han utførte som assisterende professor i Computer Science og Computational Bilogy ved Columbia University, og som et medlem av New York Genome Center. Han har tidligere også vært ledene forsker og en Whitehead Fellow ved MITs Whitehead Institute.

Yaniv fikk kallenavnet Genome Jacker av Nature.com, og var den første som utførte en storstilt crowdsourcet genanalyse. Yaniv vet hvilket uvurderlig verktøy genetisk slektsforskning spiller i søken etter ens familiehistorie. Yaniv fullførte sin Ph.D. ved Watson School of Biological Sciences ved Cold Spring Harbor Laboratory i 2010, og har vunnet flere utmerkelser som en ledende forsker, inkludert Burroughs Wellcome Career Award (2013), Harold M. Weintraub Award (2010), DRAPAs Young Faculty Award (2017), og IEEE/ACM-CS HPC Award (2008). Han ble også anerkjent som en av 2010 Tomorrow’s PIs team innen genteknologi.

De sjeldne øyeblikkene han ikke tilbringer på laboratoriet sitt, tilbringer Yaniv med orientering, og sammen med sine to barn.