MyHeritage DNA Helse sett
Kun$99‎
$199‎
+ frakt

Genetiske risikorapporter

Få innsikt i dine 42 helsetilstander, inkludert 19 rapporter om bærerstatus

Kun$99‎
$199‎
+ frakt

Avdekk din genetiske risiko

De fleste medisinske tilstander skyldes en kombinasjon av ikke-genetiske faktorer, som for eksempel livsstil og miljø, og genetiske faktorer, som er fastsatt av DNA-et ditt. Påvirkningen den genetiske sammensetningen din har på helsen din, kalles din genetiske risiko.

Genetiske risikorapporter forteller deg om du har redusert, gjennomsnittlig eller økt risiko for å utvikle visse helsetilstander. Hvis du kjenner til risikonivået ditt, kan du lettere ta informerte beslutninger om helsen din.

Genetiske risikorapporter er for øyeblikket tilgjengelige for 19 tilstander:

 • Arvelig brystkreft BRCA1/BRCA2
 • Sen utvikling av Parkinsons sykdom
 • Sen utvikling av Alzheimers sykdom
 • Chrons sykdom
 • Cøliaki
 • Aldersrelatert makuladegenerering
 • Arvelig hemokromatose
 • Alfa-1 antitrypsinmangel
 • Arvelig trombofili
 • G6PD-mangel

Banebrytende polygeniske helserapporter

MyHeritage tilbyr for øyeblikket 5 polygene risikorapporter

Ved noen tilstander, for eksempel hjertesykdom, er det kombinasjonen av varianter av flere gener som bestemmer risikoen din. Disse tilstandene kaller polygeniske tilstander. MyHeritage har utviklet polygeniske risikoskårer for 5 tilstander, deriblant hjertesykdom, brystkreft og diabetes type 2, og er et av de første selskapene som tilbyr disse rapportene.

Vi analyserer tusenvis av varianter i hele genomet ditt, og kombinerer resultatene av disse analysene for å beregne ppolygenisk risikoskår (PRS) for hver tilstand. PRS er den mest omfattende tilnærmingen for å beregne genetisk risiko for polygeniske tilstander.

Prøve
Din genetiske risikorapport for hver tilstand inneholder:
Risikonivået for tilstanden
Forstå hvordan risikoen din er i forhold til resten av befolkningen.
Hvordan resultatene dine ble fastsatt
Forklarer hvilke varianter som ble analysert og oppdaget i DNA-prøven din.
Hva du kan gjøre med resultatene
Anbefalinger om hvem du skal kontakte for å kunne snakke mer om resultatene dine.
Informasjon om tilstanden
Lær mer, inkludert symptomer og livsstilsfaktorer som kan påvirke risikoen din.
Du er i gode hender
Testen din omfatter uavhengig legetilsyn. Du må fylle ut et spørreskjema om sykdomshistorien din før du kan ta testen. Svarene dine vil bli gjennomgått konfidensielt av en lege. Når resultatene dine er generert, vil rapportene bli gjennomgått av det kliniske teamet fra PWNHealth, som vil bestemme om det skal anbefales genetisk rådgivning. Hvis genetisk rådgivning blir anbefalt, er det inkludert som en del av tjenestene til PWNHealth.
Vår teknologi og standard

Vi bruker avansert teknologi for å analysere ditt DNA - en spesialdesignet Global Screening Array-formatbrikke, med hundretusener av strategisk utvalgte prober for å fange den største mengden av genetisk variasjon. Den nye brikken gir oss fleksibilitet til å legge til rapporter for flere forhold, uten å måtte motta en ny DNA-prøve i fremtiden.

Personvern

Ditt personvern og datasikkerhet er vår topprioritet. DNA-analyse blir utført i et CLIA-sertifisert, CAP-akkreditert laboratorium i USA for å sikre at dataene dine blir behandlet og lagret profesjonelt. DNA-data blir beskyttet av flere lag med kryptering og blir lagret på sikre servere.

GINA (Genetic Information Nondiscrimination Act – Genetisk ikke-diskriminerende artikkel) beskytter deg fra diskriminering fra arbeidsgivere og helseforsikringsselskap basert på din genetiske informasjon.
 • Du eier dine data og du kan når som helst slette dem permanent.
 • Vi vil aldri dele dine data med noen tredjepart uten ditt uttrykte samtykke. Rapportene dine vil bli delt med PWNHealth slik at legene bedre kan føre tilsyn med testen din.
 • Vi er det eneste DNA-selskapet som lover deg å aldri dele dine data med forsikringsselskaper.
Påminnelser

Helserapportene viser ikke om du har eller kommer til å utvikle en tilstand.

Disse rapportene omfatter kun din genetiske risiko. De tar ikke hensyn til ikke-genetiske faktorer som miljø, livsstil, alder eller familiehistorie. PRS-rapporter er for øyeblikket bare tilgjengelige for personer av hovedsakelig europeisk avstamning, siden vitenskapelige data er begrenset til personer med denne etniske bakgrunnen.

Hvis du eller noen i familien din har en sykehistorie med en av de genetiske tilstandene oppført her, anbefales det at du kontakter helsepersonell for å diskutere omfattende screening.

Du kan deaktivere rapportene for uhelbredelige tilstander som Alzheimers og Parkinsons, hvis du foretrekker å ikke vite resultatene. Du kan se disse rapportene når som helst ved å endre personverninnstillingene dine.