MyHeritage definisjoner vedrørende personvern

Den Norsk oversettelsen nedenunder av definisjonene om personvern er ikke den bindende versjonen. Den er kun for informasjon og bekvemmelighet. Den Engelsk versjon av definisjonene på personvern er den juridisk bindende versjonen.

Personvernspreferanser på MyHeritage
Du kan når som helst kontrollere dine preferanser vedrørende personvern via siden Personvernspreferanser – en side designet for og gjøre det enkelt for deg å velge alle personvernsinnstillingene utifra dine preferanser. En får tilgang til siden Personvernspreferanser ved å velge "Mitt personvern" fra Konto-menyen fra toppen på hver eneste side av Tjenesten. Du kan også få tilgang til den ved å klikke "Mitt personvern" fra fanen Innstillinger på hvilken som helst av dine familiesider. Endringer gjort på siden for Personvernspreferanser vil inntre når du klikker på knappen "Lagre" på bunnen av siden.

Nedenunder er en liste av de tilgjengelige innstillingene på siden for Personvernspreferanser. Hver innstilling er forklart og standardinnstillingen er oppgitt. Du kan kontrollere innstillingene for personvernet og skifte dem fra ja til nei eller omvendt, når som helst.

Member preferences

Tillat personer å finne og se min offentlige profil. Standard: ja
Hvis denne innstillingen er valgt vil du ha en offentlig profilside på MyHeritage, som inneholder navnet ditt. Den vil også vise bildet ditt, hvis du har lastet opp et bilde for den offentlige profilen, og hjemlandet ditt vil vises, hvis du har spesifisert dette på profilen din. De familiesidene hvor du er medlem oppgis også. Siden viser IKKE din e-post-adresse, fødselsdato, adresse, familiemedlemmer eller annen personlig informasjon som kan brukes til og identifisere deg. Viktigheten av å ha en offentlig profil er at andre brukere kan finne deg og potensielt kontakte deg, for eksempel for å høre om en felles interesse innen forskning av slektshistorie. Du kan besøke din egen profilside ved og klikke "Min profil" fra Konto-menyen på toppen av sidene til Tjenesten. Når du ser din egen profil vil du se mer informasjon enn den som andre brukere vil se, som din fulle fødselsdato. Klikk på lenken "Se min offentlige profil" på profilen sin for å se hvordan andre vil se din offentlige profil.

Vis mitt virkelige navn til medlemmer utenfor min familie to. Standard: ja
Når ditt navn nevnes på din familieside og fin profilside, i sammenhengen din aktivitet som medlem av MyHeritage, er standarden at ditt virkelige navn vises. Hvis du ønsker å vise et kallenavn istedet for navnet ditt til alle som ikke er medlem på din familieside, for eksempel "J1980" istedet for ditt virkelige navn, "John Miller", kan du endre det ved å skifte denne innstillingen og så føre inn et kallenavn. Dette frarådes, da MyHeritage foretrekker medlemmene å gi seg til kjenne ved sine virkelige navn istedet for kallenavn. Denne innstillingen påvirker kun din profil og konto, og ikke slektstreet. Vær oppmerksom på at denne innstillingen kan bli avsluttet i fremtiden.

Vis min omtrentlige alder (f.eks.: i 30-årene, til medlemmer utenfor min familie. Standard: ja
Hvis denne innstillingen velges, og du har en offentlig profil, da vil den offentlige profilen din vise den omtrentlige alderen din utifra aldergrupper på 10 år, f.eks.: i 30-årene eller 40-årene. Dette er nyttig for å gi andre personer en generell indikasjon på alderen din din, uten og være spesifikk. Hvis du er 20 år eller yngre, vises aldersgruppen som "20 eller yngre".

Tillat medlemmer å kommentere på min profil. Standard: ja
Hvis valgt vil dette gjøre andre personer i stand til å kommentere på din profil, og du kan også skrive svar på kommentarene på din egen profil. Mulige grunner til at personer legger igjen kommentarer på profilen din kan f.eks. være at de ønsker å finne ut om dere har en felles forfader, eller kontakte deg vedrørende offentlig innhold som du har lagt ut. Du kan slette alle uønskede kommentarer på din profil når du går igjennom dem, og du kan slå denne innstillingen av, hvis du ikke ønsker å få ytterligere kommentarer på din profil. Dette vil også skjule kommentarer som ble lagt ut forut for dette.

Varsle meg om kommentarer fra medlemmer. Standard: ja
Hvis andre medlemmer legger igjen kommentarer på din profil (se ovenfor), vil denne innstillingen avgjøre om du vil bli informert om dette via e-post. Hvis slått av, vil du ikke bli informert, men du kan fremdeles besøke profilen din når som helst, og se kommentarer som er blitt lagt igjen. E-posten som informerer deg om nye kommentarer inneholder også informasjon om hvordan kommentarer kan slåes av.

Aktiver Search Connect™. Default: yes
Search Connect™ er en funksjon i Tjenesten, hvor alle historiske søk du utfører på MyHeritages søkemotorer blir lagret (f.eks. hvis du søker etter forfedre med et spesifikt etternavn). I fremtiden vil andre personer som utfører det samme søket som du gjorde se at du har utført søket blant resultatene på sine egne søk, og komme i kontakt med deg via Tjenesten. Dette er en nyttig funksjon for slektsforskere. Hvis den er aktivert sikrer den at selv om søket ditt ikke resulterte med informasjon, kan andre som søker etter det samme navnet finne deg når de utfører lignende søk på et senere tidspunkt. Hvis du ikke ønsker at søkene dine lagres og blir vist til andre personer som utfører det samme søket, skru dette av: tidligere søk du har utført vil bli slettet og nye søk vil ikke bli lagret.

Aktiver SuperSearch™ Alerts. Standard: ja
MyHeritage SuperSearch™ Melding arbeider i bakgrunnen for å hjelpe deg med din slektsforskning. Den repeterer tidligere søk som du har gjort i MyHeritage SuperSearch, og leter etter nye resultater som ikke eksisterte sist du søkte. MyHeritage legger stadig til nye samlinger, så denne funksjonen sørger for at du ikke vil gå glipp av nye poster som vi nylig har lagt til som gjelder dine tidligere søk.

Personvernspreferanser – personvernsinnstillinger for familiesider
På siden for personvernspreferanser kan du også kontrollere innstillingene for personvernet for hver familieside du administrerer, separat. Følgende forklarer innstillingene du har tilgjengelige og standard innstillingene.

Tillat gjester å finne siden min. Standard: ja
Hvis valgt, kan din familieside bli funnet via det offentlige navnet (eller beskrivelsen, hvis du har fylt ut en), i MyHeritage SuperSearch – MyHeritages søkemotor for historiske dokumenter, WorldVitalRecords og FamilyLink (to nettsider for søk etter historiske dokumenter, eid og administrert av MyHeritage) og andre nettsider i MyHeritage Website Group. Fordelen er at andre brukere finne siden din og senere komme i kontakt med deg. Det at noen kan finne siden din gir dem ikke adgang til den og se innholdet, det betyr bare at navnet og beskrivelsen dukker opp i søketreff. For eksempel, hvis du administrerer en side kalt "Descendants of Diskin Family from Lomza", vil personer interessert i Diskin eller Lomza kunne finne at du har en side for dette, og kan så komme i kontakt med deg.

Tillat at gjester kan søke om medlemskap på min side. Standard: ja
Denne innstillingen bestemmer om andre brukere som finner din familieside, f.eks. gjester, kan kontakte deg via MyHeritage (uten tilgang til din e-post-adresse) med forespørsel om medlemskap på din side. Slike forespørsler kommer vanligvis fra personer i slekt med deg, som fjerne fettere/kusiner, eller personer som mener innholdet på din side kan være relevant i deres slektsforskning. Forespørsler om medlemskap er listet på toppen av siden "Sidens medlemmer" på familiesiden. Sidens administrator er ansvarlig for og godta eller avslå søknader om medlemskap på siden. Hvis du godtar en søknad på medlemskap, vil søkeren bli et medlem på familiesiden din, og får tilgang til den og alt innholdet. Det anbefales at du ikke godtar medlemskap fra personer du ikke kjenner eller stoler på. Du kan trekke tilbake medlemskapet fra ethvert medlem, selv om du tidligere godkjente søknaden fra "Sidens medlemmer" på familiesiden, ved og velge "Mer > Fjern fra siden" ved siden av medlemmets navn.

Send meg varsling på e-post om nye søknader på medlemskap. Standard: ja
Hvis du tillater søknader fra gjester om medlemskap (se ovenfar), bestemmer denne innstillingen for om du vil bli varslet via e-post sendt fra MyHeritage. Hvis du slår denne innstillingen vil du ikke få varsler via e-post, men du kan se søknadene listet opp på toppen av siden "Sidens medlemmer" på familiesiden.

Tillat medlemmer på siden min å invitere andre medlemmer til siden. Standard: ja
Denne innstillingen kontrollerer om andre medlemmer på siden din som du har invitert, selv kan invitere flere personer til siden. Medlemmer av siden har tilgang til siden og kan se alt innholdet og i de fleste tilfeller også føre til ny informasjon og endre nåværende informasjon. Vi anbefaler at du kun inviterer nære familiemedlemmer og personer du kan stole på. Hvis du ikke stoler på sidens medlemmers dømmekraft når det gjelder hvem de kan invitere til siden, slå det av. Hvis du stoler på deres dømmekraft kan du la den være. Som administrator av siden kan du se sidens medlemmer når som helst på siden "Sidens medlemmer" på familiesiden, og fjerne uønskede medlemmer. Nye medlemmer annonseres på seksjonen "Slektsnytt" på familiesiden, og inkludert i nyhetsbrevet med aktivitet på familiesiden som sendes ut på en ukentlig basis, så du kan bli varslet slik hvis noen av sidens medlemmer inviterte andre medlemmer til siden.

Tillat at gjester kan se begrenset informasjon på siden din. Standard: ja
Dette er en viktig personvernsinntilling. Gjester er brukere som du ikke har invitert som medlemmer til familiesiden din, med andre ord fremmede. Denne innstillingen avgjør om slike gjester kan besøke siden din og se innhold du har lagt ut. Hvis du slår dette av vil de hverken kunne besøke den og informasjon på siden din vil ikke dukke opp i søk på offentlige søkemotorer som Google, bortsett fra den offentlige forsiden, hvor brukere kan se navnet og tittelen på siden; og hvis den ovennevnte funksjonen "Tillat medlemmer på siden min å invitere andre medlemmer til siden" er på, kan de søke om medlemskap.

Hvis innstillingen er aktivert (ja), vil gjester kunne besøke ditt nettsted. De vil kunne se innholdet som du og dine nettstedsmedlemmer har postet, bortsett fra at ditt slektstre vil bli sensurert (begrenset) slik at informasjon om levende personer blir skjult. Skjult betyr at bortsett fra etternavnet vil ingen informasjon om levende personer i slektstrær bli vist: fornavn, kjønn, bilder, datoer, hendelser, etc -- alt vil bli skjult. Dersom du ønsker maksimalt personvern må du deaktiver denne innstillingen, det gjør ditt familienettsted til et privat nettsted. Merk at dersom du ønsker maksimalt personvern anbefales også å slå av inkluderingen av dine slektstrær i MyHeritage historiske søkemotorer (se nedenfor). Ulempen ved å skjule all informasjon i en genealogisk tjeneste som MyHeritage, er at personer som er relatert til deg ikke vil være i stand til å finne deg, selv gjennom døde forfedre, og gjenforening av tapte slektsbånd kan bli umulig.

Tillat autentiske apper tilgang til min familieside. Standard: ja
MyHeritage utvikler en APO ved navn Family Graph API, skapt etter Facebook Connect API. Formålet er å gjøre partnere av MyHeritage kjent med utviklingen av familieapplikasjoner (apper). Eksempler på slike er apper inkluderer utskriften av familiekalenderen, familietre puslespillet, trivia spill og mer. Skru av denne innstillingen hvis du ikke ønsker noen apper overhodet å kommunisere med dine data, eller hvis du har inviterte medlemmer til din side og ikke stoler på deres pålitelighet når det gjelder appene.

Merk: Family Graph API gir ikke apper tilgang til ditt slektstre eller familiedata direkte. Men, hver gang et medlem på familiesiden din kjører en slik app, vil MyHeritage vise en side på vegne av appen og spørre om tillatelse, og klart oppgi hva slags tilgang appen søker. Hvis tillatelsen godkjennes av deg eller av en av sidens medlemmer, som må inneholde en bekreftelse, med andre ord, føre inn MyHeritage-brukernavnet og passordet, kan appen så få tilgang til data på din familieside.

Personvernspreferanser – administrasjon av flere familiesider
Hvis du administrerer flere familiesider – merk at hver side har sine egne innstillinger for personvern – for å gi deg full fleksibilitet og tillate bruken av forskjellige personvernsinnstilinger for de forskjellige sidene. For å gjøre det lettere for deg, inneholder siden Personvernspreferanser en knapp kalt "Bruk disse innstillingene på alle mine familiesider". Ved å klikke på denne knappen vil de valgene du har foretatt deg utføres på alle de andre familiesidene du også administrerer. Hvis du lager en ny familieside, vil personvernsinnstillingene være standardinnstillingene, og du vil måtte konfigurere dem separat på siden Personvernspreferanser.

Personvernspreferanser – innstillinger for personvern på slektstrær og bilder
På hver familieside du administrerer, inkluderer også personvernspreferansene også den følgende innstillingen for hvert slektstre og hvert fotoalbum på siden din:

Inkluder slektstreet i MyHeritages historiske søkemotorer. Standard: ja
Hvis denne innstillingen er valgt, vil individer på slektstreet ditt markert som døde, være søkbare og kunne sees av MyHeritage SuperSearch og de andre slektsforskningssidene i MyHeritage Website Group. Dette gjør at brukere som leter etter forfedre kan finne dine data og følgelig deg. Detaljene til levende personer kan ikke bli søkt etter eller sett, bortsett fra etternavnene. Behold denne innstillingen hvis du mener at ditt slektstre kan være viktig for andre slektsforskere. Skru den av hvis du ikke ønsker at andre skal finne og se noen som helst deler av slektstreet ditt, inkludert døde personer.

Enable Smart Matching™. Default: yes
Smart Matching ™ er en vesentlig funksjon i MyHeritage. Dersom den aktiveres, sammenligner den ditt slektstre med de andre familietrærne på MyHeritage som har Smart Matching ™ aktivert, for å søke etter sammenligningsgrunnlag. Hvis likheter blir funnet, blir du og den andre treeieren varslet, og du kan se sammenligningsgrunnlaget og bekrefte eller avvise dem. Hvis du forlater denne innstillingen, anbefales det for folk som er interessert i å lagre nye funn. Denne funksjonen kan slås av hvis du ikke ønsker andre å se sammenligningsgrunnlag til treet ditt. Ved å slå av denne innstillingen, kommer du ikke til å motta nye sammenligningsgrunnlag for treet ditt og alle dine eksisterende sammenligningsgrunnlag slettes.
Merk: Når Smart Matching ™ er slått på, aktiveres det også Instant Discoveries ™ (som er delt inn i Person Discoveries™ og Photo Discoveries™). En Instant Discovery ™ er basert på en sammenligning, og lar deg legge til opptil 50 personer (ved hjelp av funksjonen Person Discoveries) og opptil 10 personlige bilder (ved hjelp av funksjonen Photo Discoveries) til treet ditt med ett klikk.

Tillat at administratorer på andre sider kan kopiere bilder til individer med treff. Standard: ja
Denne innstillingen kontroller om administratorer på andre sider som har Smart Matches eller Instant Discoveries med ditt tre kan ta offentlige bilder på ditt familietre og kopiere dem til sitt eget. Skru denne av hvis du ikke ønsker at andre administratorer, selv de som er i slekt med deg, kan kopiere bilder fra deg som et resultat av Smart Matches eller Instant Discoveries.

For hver familieside du administrerer gjelder preferansene for personvern også den følgende innstillingen for hvert eneste fotoalbum på siden din: om andre brukere kan søke gjennom og se bildene eller ikke. Standard: ja.
Skru dette av for fotoalbumer som er private, eller du ikke ønsker at noen utenfor familien din skal se. Det er anbefalt at dette er på for albumer som inneholder ikke-private, historiske bilder, som kan være verdifulle for andre slektsforskere.

Muliggjør Smart Matching™ med andre MyHeritage-nettsider og partnere. Standard: Ja
MyHeritage bruker også sin Smart Matching™-teknologi for og finne treff mellom familietrær på MyHeritage og familietrær på andre sider for slektsforskning, eid og drevet av MyHeritage, eller av deres strategiske partnere. Nedenunder er de nåværende nettsidene som kan bruke Smart Matching™:

Geni.com
Flere partnere kan bli lagt til denne listen i fremtiden. Denne tjenesten kan hjelpe deg å finne bortkomne slektninger som også undersøker samme familier som deg, men som ikke har et familietre på MyHeritage. Det er anbefalt å la denne innstillingen være på for personer som ønsker å kunne bli funnet av fjerne familiemedlemmer. Skru denne innstillingen av hvis du ikke ønsker at brukere utenfor MyHeritage skal kunne motta Smart Matcher™ opp mot ditt familietre, og videre kunne se de matchende delene av ditt tre. Ved å skru av denne innstillingen vill alle eksisterende treff mot eksterne familietrær bli slettet og vil ikke bli vist igjen.

Tillat medlemmer på nettstedet å poste innhold på nettstedet. Standard: ja
Dersom alternativet er aktivert tillates inviterte medlemmer å legge til bilder, familehendelser og nyhetsartikler på familienettstedet. De kan også opprette DeepStories. Vellykkede nettsteder oppfordrer medlemmene til å delta og poste innhold. Du (eller andre administratorer) kan alltid redigere eller slette alt innhold som er postet av andre på ditt nettsted. Dersom denne innstillingen er deaktivert kan bare administratorer poste slikt innhold på familienettstedet.

DNA preferanser

Aktiver DNA Matching.
Hvis du velger å ha dette aktivert vil DNA-resultatene til personen som tok testen bli sammenlignet med andre brukere slik at personen som tok testen får DNA-treff – personer som antagelig er i slekt med personen som tok testen og også liste opp personen som tok testen som DNA-treff for dem. Personene som personen som tok testen har DNA-treff med, vil kunne se navnet og medlemsdetaljene til personen, og de har mulighet for å ta kontakt med deg gjennom MyHeritage. De faktiske DNA-data vil ikke vises noen steder på nettstedet og andre brukere har ingen tilgang til dette.

Hvis denne innstillingen er deaktivert, vil ingen (inkludert deg) få DNA-treff, og alle dine tidligere DNA-treff blir slettet fra nettstedet. DNA-treff kan ha betydelige konsekvenser som angitt i MyHeritage-vilkårene, da de kan avsløre informasjon om familieforbindelsene til personen som tok testen som motstrider det du tidligere har trodd. Hvis du er bekymret for slike potensielle implikasjoner, deaktiver DNA-treff.

Tillat at DNA Matches kan se profildetaljer for personer hvis DNA-data jeg administrerer . Standard: ja
Hvis du administrerer et DNA-kit for en annen person enn deg selv, vil brukere som oppdages som DNA-Matches med denne personen som standard se hans fornavn, etternavn og profilbilde. Hvis denne innstillingen er deaktivert, blir fornavnet deaktivert og bare hans/hennes etternavn vil være synlig.

Sletting av DNA resultater og DNA rapporter fra MyHeritage.
Du kan slette dine DNA resultater og DNA rapporter fra nettstedet ved å bruke slette funksjonen på "Administrer DNA-sett" siden på nettstedet, eller ved å be MyHeritage kundestøtte å gjøre dette for deg. Når du har slettet DNA resultatene og DNA rapportene, vil de ikke kunne gjenopprettes og kan ikke reverseres.
DNA rapporter som er slettet kan ligge igjen i eposter som inneholdt slik informasjon, som ble sendt til deg og/eller til din(e) DNA treff før slettingen.

Tillat DNA Matches å se mitt etnisitetsestimat. Standard: yes
Dersom du velger å beholde DNA Matches aktivert, kommer brukere som har DNA Matches med deg, kunne se hvilke etnisiteter dere deler og sammenligne etnisitetsestimatene med deg. Dette kan hjelpe dine DNA-sammenligninger å finne ut hvordan dere kan være i slekt. Dersom du kontrollerer DNA-sett for andre personer, bestemmer denne innstillingen også om deres etnisitetsestimater blir synlige for deres DNA-matcher.

Hvis dere velger å deaktivere denne innstillingen, kommer dine DNA Matches ikke se hvilke etnisiteter du deler. På samme måte, hvis du kontrollerer DNA-sett av andre mennesker, kommer ikke deres DNA Matches se felles etnisiteter.

Tillat DNA treff å se delte DNA segmenter og laste ned delte DNA segment info.
Hvis denne innstillingen er aktivert, vil DNA-treff kunne se og laste ned informasjon om delte DNA-segmenter. Denne informasjonen kan hjelpe DNA-treffene med å forstå hvordan de er i slekt med personen som tok testen, og inkluderer den genomiske posisjonen og lengden på delte segmenter. Delte DNA-segmenter er deler av DNA som DNA-treff har til felles. De kan peke på en felles ane og kan hjelpe til med å identifisere slektskap.

Hvis denne innstillingen er deaktivert, vil ikke DNA-treff kunne se eller laste ned de delte segmentene.

Tillat MyHeritage brukere å se DNA merker i familie-trærne til personer som jeg administrerer DNA testene til. Standard: ja.
Hvis denne innstilling er aktivert vises et DNA merke — lignende Smart Matches og Record Matches merkene — ved siden av hver person som du administrerer et DNA-sett på i trær der de vises. Dette vil tillate enhver som ser på trær med folk hvis DNA tester du administrerer, å se at disse menneskene har et tilhørende DNA-sett - og å vite at de har tatt en DNA test.